We zijn als team, samen met de leerlingen druk aan het bouwen aan de school. Niet alleen letterlijk een gebouw aan het bouwen, maar we zijn natuurlijk ook pas in augustus gestart als school, met allemaal nieuwe leerlingen, dus klasgenootjes, en met een geheel nieuw team.

Het is bijzonder om dit samen mee te maken. De kinderen, ouders & verzorgers, het team. In slechts een paar maanden vormt zich een samenhangende en samenwerkende groep, waarbij ook nog eens de school en BSO als één geheel zijn gaan functioneren.

We sluiten ons onderwijs natuurlijk ook aan bij waar we staan, en met name bij waar elk kind individueel staat. En we werken in projecten. Het huidige JEELO project heet ‘het inrichten van je eigen omgeving’, en daar speelt de bouw van onze nieuwe school uiteraard een rol in.

De kinderen denken en helpen mee. Zo ontwerpen de kinderen de schooltuin, en zijn ze op een maandagochtend ook al druk bezig geweest met ‘grondverzet’. Met de emmertjes en schepjes hebben ze natuurlijk een begin gemaakt om de ruim 1300m3 grond, die uit de fundering is gekomen, een juiste plaats op het terrein te geven. Dat beetje dat nu nog over is, laten we over aan de grondwerker. 😉

Ondertussen is een geoliede machine hard bezig op Het Geuzenpark. Wij zijn als school onder de indruk. Zeer onder de indruk zelfs. En wat is het een feest om al die kennis en kunde samen te zien komen. En dat in een toch zeer korte tijd.

We leren de kinderen ook dat alles begint met een droom, een idee. Maar dat dan snel een plan moet volgen. Dromen verwezenlijk je niet, maar plannen wel. En dat dan samenwerken, om die plannen te realiseren, heel belangrijk is. Wij zijn als team heel dankbaar. Allereerst dankbaar voor het vertrouwen van alle ouders & verzorgers van onze leerlingen. Zij maken dit alles in de basis natuurlijk mogelijk. Maar ook dankbaar voor de steun vanuit de gemeente, en het enthousiasme en de professionaliteit waarmee onder leiding van Daiwa House Group / Jan Snel als hoofdaannemer nu iedereen hard aan het werk is, zodat wij op 26 februari 2024 onze eerste schooldag in het nieuwe gebouw kunnen vieren.

Team De Verwondering Voorne