Gastlessen op school en BSO

Op De Verwondering werken we graag samen met onze omgeving. We nemen onze leerlingen mee de praktijk in, en nodigen ‘de praktijk’ graag bij ons uit op school. Gastlessen dragen bij aan het lopende Jeelo-project of passen bijvoorbeeld binnen ons Burgerschapsonderwijs. 

Afval scheiden

Meester Rob heeft een bezoek gebracht aan Verwonderplein 2 en 3 en een gastles gegeven over het hoe en het belang van afval scheiden.

Brazilië

Laise gaf een gastles op Verwonderplein 3 over Brazilië. De kinderen leerden over het klimaat, de bevolking en de inrichting van het land. Ook hebben de kinderen geoefend met het aflezen van de landkaarten en legenda’s.

Stedin

Jolien gaf een gastles op Verwonderplein 1, 2 en 3 over Stedin. Ze heeft uitleg gegeven over wat Stedin doet en op elk niveau van het Verwonderplein een leuke activiteit aangeboden. Stedin heeft ook de elektra voor onze nieuwe school aangelegd. 

Stroomkring

Martin gaf op Verwonderplein 3 een les over de stroomkring. Alle kinderen mochten een eigen stroomkring solderen en een lampje laten branden. De kinderen leerden het verschil tussen een serie schakeling en een parallel schakeling.

Architect 

Madelon, de interieurarchitect van onze nieuwe school, heeft de kinderen van Verwonderplein 3 verteld over haar werk en hen geleerd over (het effect van) kleuren en vormen. Daarnaast heeft ze de kinderen geholpen bij het ontwerpen van hun eigen droomschool. Binnenkort geeft Madelon ook de kinderen van Verwonderplein 1 en 2 een gastles.

Natuurklas

De Natuurklas kwam langs op Verwonderplein 1 en 2 om een leuke les te geven over de mol. De les begon met een verhaal over de mol, daarna hebben de kinderen een echte (opgezette) mol en een babymol op sterk water van dichtbij mogen bekijken. Ten slotte hebben alle kinderen hun eigen mol mogen knutselen en in echte aarde gezet.